Pizzabullar
Pizzabullar är lika enkelt att baka som vanliga kanelbullar.
Det är perfekt att ha med sig på utflykten eller bara för att kunna ha hemma i frysen till hungriga ungar!
Deg:
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
½ dl olja eller smält margarin
1 tsk salt
15 dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk färdig tomatsås t ex Barilla
1-2 pkt rökt skinka
2 dl riven pizzaost
oregano
Eller varför inte överbliven köttfärsås. Det blir också gott!
Egentligen kan man använda vilken fyllning man vill och som man tycker passar som "pizzasmak"......
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa ca 30-40 min.
Dela degen i två delar coh kavla ut (som bullar).
Bred på tomatsås. (tänk på att det inte bör bli för blött då är det svårt att rulla ihop degen till bullrullen)
Sprid ut tärnad skinka.
Smula över oregano.
Strö över osten och rulla ihop.
Skär i bitar och lägg i bullformar.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Strö eventuellt lite extra ost över bullarna innan du gräddar dem i 230-250° ca 8-12 minuter.
Ät och njut!
Jag testade att göra det här idag och dom blev supergoda! Tog lite mindre mjöl än vad du skrev. Det enda är att dom fastnar så himla mkt i bullpappren! Tror du bullarna går att göra direkt på bakplåtspapper ist? Eller blir det för kladdigt?
Visst är de goda!
Jag gör oftast mina i såna där "fasta" formar. Typ 4*4 på en och samma plåt. Då går det jättebra! Annars kan du prova att pensla formarna lite i botten med olja eller smör om det fastnar!